Empresa i Treball destina 6,5 milions d’euros per a la millora de la competitivitat de les pimes industrials amb l’adquisició de maquinària

  • Aquesta línia s’adreça a projectes d’inversió per a l’adquisició de maquinària i equipament avançat de la industria 4.0, orientat a la transformació verda i digital
  • Les sol·licituds es poden presentar fins al proper 15 de setembre

 

El Departament d’Empresa i Treball ha obert la convocatòria d’ajuts per a projectes de transformació digital, mitjançant l’adquisició de maquinària i equipament avançat (maquinari i programari) per a l’adaptació a la indústria 4.0. La línia preveu una dotació màxima de 6,5 milions d’euros per a millorar la competitivitat i la sostenibilitat de les empreses del sector industrial i de serveis a la producció, i permetrà subvencionar fins a un 20% de la inversió amb un màxim de 50.000 euros d’ajut per projecte.

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha destacat que amb aquesta nova línia d’ajuts “volem donar suport a una part essencial del nostre teixit industrial en la seva adaptació a les noves realitats, volemmillorar la competitivitat i la sostenibilitat de micros, petites i mitjanes empreses del sector industrial i de serveis a la producció”. Torrent i la directora general d’Indústria, Natàlia Mas Guix, van anunciar l’impuls d’aquesta línia a l’acte de presentació dels resultats dels ajuts a la reindustrialització el passat 30 de juny.

És la primera vegada en dotze anys que es convoca una línia d’ajuts d’aquestes característiques. En aquest cas, prioritzarà aquells projectes on la dimensió de les empreses és més petita, amb major efecte arrossegador d’activitat industrial a Catalunya per impacte amb proveïdors locals, la generació o manteniment de l’ocupació, l’impacte del projecte en la connectivitat i anàlisis de les dades, l’impacte sobre els objectius de desenvolupament sostenible (ODS), o els ubicats en comarques amb majors nivells d’atur, entre altres.

Les persones interessades presentaran les sol·licituds per mitjans telemàtics a través del Canal Empresa (http://canalempresa.gencat.cat/ca/inici/). Les sol·licituds es poden presentar fins al proper 15 de setembre de 2022.

La línia es subjecta al reglament d’ajuts de minimis, i es farà efectiu el pagament de l’ajut en el moment de la concessió per a facilitar la ràpida implementació d’aquests projectes. Amb aquest suport a la inversió, es complementen les línies de cupons a la innovació, mitjançant una efectiva aplicació de les recomanacions de les diagnosis d’aquells instruments, en el procés productiu de les empreses.

La indústria a Catalunya

Actualment, la indústria a Catalunya representa prop d’un 20% del PIB i un 18% de l’ocupació, i més del 50% del PIB si considerem les diferents activitats associades a ella. És un sector que ha d’afrontar, de forma accelerada, el repte de la transició verda i caminar cap a formes de producció més respectuoses amb el medi ambient, motiu pel qual s’han incorporat a aquesta línia d’ajuts criteris de valoració vinculats a l’economia circular i la sostenibilitat ambiental.

Compartir

Shape

Nuestros proyectos

Explora nuestras construcciones

Acompañamos a nuestros clientes desde hace más de 45 años en el desarrollo del proyecto hasta la puesta en marcha de las instalaciones con la seriedad, compromiso y profesionalidad que nos caracterizan.

×